Werkwijze webdesign 

Een website bouwen doe je samen! Dus ook jij moet aan het werk. Teksten schrijven, goed nadenken over woordkeuzes en in de huid kruipen van jouw doelgroep.

 

Ook het fotomateriaal voor de website moet aangeleverd worden. Liever geen foto's die snel even met een mobieltje zijn gemaakt, je wilt tenslotte dat jouw website er professioneel uitziet. Wanneer jegeen geschikte foto's heeft kan ik een fotograaf regelen. Ik werk graag samen met Mabel Fotografie. Zij kan professionele foto's maken van jouw product en praktijk. Ook het maken van een mooie profielfoto neemt zij voor haar rekening.

 

Daarnaast kunt op de site van de webbuilder kiezen uit een groot aantal stockfoto's in elk denkbaar thema. 

 

foto van een praktijk gemaakt door mabel fotografie

Stappenplan 

1. Kennismaking

De bouw van elke website begint met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Door te luisteren naar jouw wensen en jouw doelstelling krijg ik een goed beeld van jouw bedrijf. Ik bekijk de huisstijl en het logo, de inrichting van de praktijk of het kantoor en neem ook jouw persoonlijkheid en smaak mee in mijn ideeën. 

 

2. Offerte

Wanneer je besluit om met Anja Schrijft in zee te gaan dan ontvang je van mij een offerte. Zodra je hiermee akkoord gaat maak ik een planning en kunnen we aan de slag.

 

3. Websitebuilder

Samen kijken wij welke websitebuilder voor jou het meest geschikt is, waarna er direct een account kan worden aangemaakt. Op dat moment wordt ook het stramien van jouw toekomstige website en het design besproken.

 

4. Content verzamelen

Het verzamelen van alle informatie (denk daarbij aan tekst, foto’s, logo) is een grote klus en één van de belangrijkste stappen in het hele proces.

 

5. Website bouwen

De website wordt door mij conform het gekozen design gebouwd en ik plaatst de content. Hierover zullen wij regelmatig contact hebben.

 

6. Oplevering en feedback

Na oplevering geef je mij feedback waarna ik de website nog een keer helemaal naloop en jouw wijzigingen doorvoer. Vervolgens geef ik een uitgebreide uitleg zodat jezelf leert hoe je de content op jouw website kunt wijzigingen. Ik help met het instellen van jouw e-mail en links naar social media. Tenslotte mail ik een beknopte handleiding en blijf ik natuurlijk beschikbaar voor vragen en ondersteuning.

 

foto van bureau met stoel