Werkwijze webdesign 

Een website bouwen doe je samen! Dus ook u moet aan het werk. Teksten schrijven, goed nadenken over woordkeuzes en in de huid kruipen van uw doelgroep.

 

Ook het fotomateriaal voor de website moet aangeleverd worden. Liever geen foto's die snel even met een mobieltje zijn gemaakt, u wilt tenslotte dat uw website er professioneel uitziet. Wanneer u geen geschikte foto's heeft kan ik een fotograaf regelen. Ik werk graag samen met Mabel Fotografie. Zij kan professionele foto's maken van uw product en praktijk. Ook het maken van een mooie profielfoto neemt zij voor haar rekening.

 

Daarnaast kunt op de site van de webbuilder kiezen uit een groot aantal stockfoto's in elk denkbaar thema. 

 

foto van een praktijk gemaakt door mabel fotografie

Stappenplan 

1. Kennismaking

De bouw van elke website begint met een uitgebreid kennismakingsgesprek. Door te luisteren naar uw wensen en uw doelstelling krijg ik een goed beeld van uw bedrijf. Ik bekijk de huisstijl en het logo, de inrichting van de praktijk of het kantoor en neem ook uw persoonlijkheid en smaak mee in mijn ideeën. 

 

2. Offerte

Wanneer u besluit om met Anja Schrijft in zee te gaan dan ontvangt u van mij een offerte. Zodra u hiermee akkoord gaat maak ik een planning en kunnen we aan de slag.

 

3. Websitebuilder

Samen kijken wij welke websitebuilder voor u het meest geschikt is, waarna er direct een account kan worden aangemaakt. Op dat moment wordt ook het stramien van uw toekomstige website en het design besproken.

 

4. Content verzamelen

Het verzamelen van alle informatie (denk daarbij aan tekst, foto’s, logo) is een grote klus en één van de belangrijkste stappen in het hele proces.

 

5. Website bouwen

De website wordt door mij conform het gekozen design gebouwd. Zodra dit proces is afgerond wordt, afhankelijk van de gemaakte afspraken, de content door u of mij geplaatst.

 

6. Oplevering en feedback

Na oplevering geeft u mij feedback waarna ik de website nog een keer helemaal naloop en uw wijzigingen doorvoer. Vervolgens geef ik een uitgebreide uitleg zodat u zelf leert hoe u de content op uw website kunt wijzigingen. Ik help u met het instellen van uw e-mail en links naar social media. Tenslotte mail ik een beknopte handleiding en blijf ik natuurlijk beschikbaar voor vragen en ondersteuning.

 

foto van bureau met stoel